pik.bg САЩ няма да изтеглят едностранно войските си от Афганистан, без

...
pik.bg САЩ няма да изтеглят едностранно войските си от Афганистан, без
Коментари Харесай

Пентагонът: САЩ няма да изтеглят едностранно войските си от Афганистан

pik.bg

 

Съединени американски щати няма да изтеглят едностранно войските си от Афганистан, без да се съгласуват със своите съдружници.

Това сподели през днешния ден американският и.д. министър на защитата Патрик Шанахан след диалози с сътрудниците си от НАТО в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. " Няма да има едностранно понижаване на войските ", съобщи Шанахан пред публицисти в края на двудневната среща на министрите на защитата от НАТО, на която Афганистан беше един от главните обсъждани въпроси. " Това беше едно от посланията на срещата през днешния ден: ще се съгласуваме. Ние сме дружно ", сподели той и означи, че НАТО играе значима роля в построяването на афганистанските сили за сигурност. Американските войски съставляват към половината от 17-хилядния контингент на НАТО в Афганистан, чиято задача е да образова и поучава локалните сили за сигурност и да помогне за основаването на основа за дълготраен мир в страната след 18 години спор.

В същото време обаче Съединени американски щати вземат участие в възобновени старания за договаряне на спокойно съглашение сред талибаните и афганистанското държавно управление с оглед понижаване на американското военно наличие. В НАТО има паника, че вероятно американско евакуиране може да заплаши цялата задача в Афганистан, като дестабилизира страната и докара до утежняване на обстановката с демокрацията и човешките права. Шанахан съобщи, че поддържа НАТО, макар предишните рецензии на американския президент Доналд Тръмп към алианса, показва Ройтерс. " Съединени американски щати са обвързани с НАТО, нашите отговорности по член 5 остават непоклатими и Америка ще продължи да води и да поддържа трансатлантическото единение (и) сигурност ", сподели той.

Позицията му евентуално ще успокои съдружниците, разтревожени за уговорката на Съединени американски щати към НАТО, откакто предходният американски министър на защитата Джим Матис подаде оставка поради различия с Доналд Тръмп. Матис, който беше възприеман от европейските съдружници като вдъхваща доверие фигура, разкри в своето писмо за отдръпване през декември, че сред него и Тръмп има непоправими разлики, и индиректно разкритикува президента за това, че не цени съдружниците, сражавали се дружно със Съединени американски щати в няколко войни.

Шанахан, който е някогашен върховен чиновник на компанията " Боинг ", не е толкоз добре прочут във външнополитическите среди и съдружниците желаят да видят дали той ще се опълчи на реториката на Тръмп, поставяща под подозрение потребността от НАТО. Попитан за немския бюджет за защита, Шанахан сподели, че % и половина от брутния вътрешен артикул за военни разноски не е задоволително, и прикани за обособяване на повече пари.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР